Borci okupljeni ispred NSRS izviždali i Dragana Čovića (VIDEO)

Vijesti 01. feb 202213:38 > 03. feb 2022 10:04
screenshot

U toku je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) o političko-ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a na koju je stigao i lider HDZ-a Dragan Čović. Istovremeno, ispred NSRS su okupljeni i borci iz RS, koji su zvižducima i povicima ispratili njegov dolazak.

Uoči posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o ekonomsko-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini nekoliko desetina boraca održalo je protest.

Povezane vijesti

Traže da im se obrati predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović sa datumom posebne sjednice o položaju ove kategorije u Republici Srpskoj.

Uzvicima i uz zvižduke ispratili su dolazak svih političkih predstavnika u Narodnu Skupštinu RS, a izzviždan je i lider HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović.

“Gospodine Čubriloviću, izađi ovdje i zakaži posebnu sjednicu jučer, nećemo se maknuti odavde. Sljedeći korak je da ostajemo ovdje dok se ne zakaže posebna sjednica. Kada se zakaže posebna sjednica isto dolazimo, ali ćemo doći u mnogo većem broju i nećemo se povući dok se naši zahtjevi ne ispune, sve do jednoga. Kad ostane posljednja tačka – ima da se ispuni i ona”, rekao je ovo bivši borac Vojske RS Branislav Vučić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad