Borenović: Banditi koji zarađuju na kamatnoj stopi

Vijesti 21. apr 202115:35 0 komentara
N1

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa, rekao je danas na Jahorini da će opozicija na izborima naredne godine nastupati jedinistveno.

On je u obraćanju nakon susreta lidera stranaka opozicije u RS-u koji je održan danas, kazao da je siguran nastup zajedničkih kandidata za člana državnog Predsedništva i predsjednika Republike Srpske.

”Najvažnije je da opozicija na izbore ide zajedno, jedinstveno. Sa zajedničkim kandidatima za srpskog člana Predsjedništva i predsjednika Republike Srpske. To je nešto što je sigurno. O imenima će biti govora u narednom periodu. Izaći ćemo sa najboljim ljudima koji će pobijediti i s novim vlastima donijeti slobodu Republici Srpskoj i ovoj zemlji. Otvoren, iskren, ljudski, drugariski razgovor je bio. Izborni zakon je nešto što treba biti prioritet”, istakao je Borenović u obraćanju javnosti.

Potom je naglasio da je jedna od ključnih tema razgovora bila posljednje zaduživanje ”kao vrh katastrofalne aktivnosti vladajućeg režima”.

”Zadužiti Republiku Srpsku za 600 miliona konvertibilnih maraka, po užasnim kamatnim stopama, većim nego u Africi. Prije sedam mjesec je Vlada FBiH izašla s emisijom obveznica u vrijednosti od 40 miliona. Skoro 15 puta manje i po kamatnoj stopi 0.85 posto. Šest puta manja kamatna stopa nego što su ovi banditi koji su to uradili kada je u pitanju Republika Srpska. Očigledno se tu radi o sumnjivom novcu, pokušaju legalizacije novca koji je oteta, osnovano sumnjamo, od Republike Srpske. Pored zaduživanja žele da zarade na kamatnoj stopi. Zato je Republika Srpska danas u katastrofalnoj finansijskoj situaciji”, rekao je lider PDP-a.

Javnosti su se obratili i ostali lideri stranaka koje su učestvovale na ovom sastanku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!