Borenović: Bilo kakva vrsta izolacije bila bi pogubna za RS

Vijesti 08. okt 202118:40 > 22:33 2 komentara
N1

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je da bi bilo kakva vrsta izolacije, posebno ekonomske, mogla biti pogubna za Republiku Srpsku. "Zato je u našem interesu da vodimo razumnu i mudru politiku, čuvajući dostojanstvo i integritet Republike Srpske, ali i ne ulazeći u bespotrebne sukobe, hazarderstvo, avanturizam, kockanje sa narodom, koji za cilj imaju samo prikupljanje političkih poena za dnevnu upotrebu, a dugoročno mogu biti ozbiljan problem", istakao je Borenović.

Dodao je da uloga vlasti, predvođene Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), treba da bude zaštita interesa građana ovog entiteta, a ne “provođenje bezumnih politika i vješto razrađenih lažnih sukoba sa njihovim koalicionim partnerima na nivou Bosne i Hercegovine”.

“U većini slučajeva se, očigledno, interes vlasti i interes naroda ne poklapaju. Za vreme vlasti SNSD-a korupcija i nepotizam cvjetaju, narod odlazi i sve smo zaduženiji”, ocijenio je Branislav Borenović.

Prema njegovim riječima, najave ekonomskih sankcija i eventualna njihova realizacija su izuzetno opasne za građane Republike Srpske, dok su, kako je ocijenio, pripadnici vladajućeg klana svoje interese zaštitili, pribavili basnoslovna bogatstva, te na njih, za razliku od naroda, potencijalna izolacija u koju nas vode svojom nerazumnom politikom, ne može značajno uticati.

“Ne mogu korumpirani da se bore protiv korupcije, zaštitnici nepravde za vladavinu prava, pljačkaši izbora i narodne volje za poštene izbore, oni koji nas zbog svojih interesa dijele po svakom osnovu da provode unutrašnji dogovor i čuvaju stabilnost”, smatra Borenović.

Istakao je da Republika Srpska ima svoje nadležnosti garantovane Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH i jedina opasnost njihovog derogiranja prijeti od vlasti koja bi od ovog bh. entiteta da napravi pusto ostrvo u Evropi i svijetu.

“Mudra, ozbiljna i politika sa dugoročnom vizijom, sve ono što ne radi ova vlast, jedini je garant napretka i razvoja Republike Srpske”, zaključio je Borenović.

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da ima podršku svoje stranke da RS povuče svoju saglasnost za postojanje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta i “svih onih institucija koje nisu bile definisane u Dejtonskom sporazumu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare