Borenović, Korajlić, Zečević i Kovačić gosti Dana uživo

Vijesti 26. jan 202214:14 0 komentara
N1

"Dan uživo" danas je fokusiran na nastavak pregovora o izmjenama Izbornog zakona u BiH. Uživo izvještavamo o rezultatima današnjih sastanaka, ali i rješavanju problema sa plinom u KS, te epidemiološkoj situaciji u BiH.

Vraćanje predstavnika RS u institucije BiH, najava još jedne u nizu posebnih sjednica NSRS, poziv da se na istoj obrate Bakir Izetbegović i Dragan Čović, ali i današnje sastanke sa Metju Palmerom i Angelinom Ajhorst – komentariše predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Eskalacija napetosti na granici Ukrajine i Rusije, poruke NATO pakta i predsjednika SAD Joe Bidena, energetska kriza u Evropi koju bi mogao proivesti eventualni sukob, refleksije na i onako složenu situaciju u BiH – teme su za razgovor sa vojno-političkim analitičarom Berkom Zečevićem.

Bosna i Hercegovina je prema indeksu percepcije korupcije među tri najgore države u Evropi, a katastrofalno stanje može se još pogoršati ako se postojeće političke blokade u zemlji dodatno zaoštre, upozorava Transparency International. Povod je to za razgovor sa Ivanom Korajlić, izvršnom direktorkom Transparency Internationala u BiH.

O koronavirusu i borbi protiv istog, lijekovima koji mogu pomoći da se bolest lakše prevlada, istraživanjima na pronalasku lijeka protiv tuberkulože – za „Dan uživo“ govori mladi bh naučnik Dženan Kovačić.

I ove srijede su tu servisne informacije, aktuelnosti iz svijeta, sportske vijesti.

Sa vama od 16:00 danas – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!