Borenović, Mehmedović, Bećarović i Copf u Danu uživo

Vijesti 26. maj 202213:18 1 komentar
N1

U današnjem Danu uživo izvještavamo o posjeti šefice britanske diplomatije Liz Truss. Pratimo sjednicu Vijeća ministara BiH na kojoj se razgovara o okvirnom budžetu za 2022 - 2024. , pratimo plenarnu sjednicu Ustavnog suda Bih, te donosimo reakcije na sastanak gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića i visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Ko je kriv što i nakon isteka zakonskog roka nema novca za izbore? Je li BiH podržala sankcije Rusiji? Hoće li Dodik ispoštovati najavu prenosa nadležnosti? Zašto još uvijek ne znamo kandidatska imena opozicije? Kako komentariše rezoluciju koju će stranke EPP-a uputiti u Evropski parlament? To su samo neka od pitanja za našeg gosta Branislava Borenovića, predsjednika PDP-a.

Sa nama je danas i zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović. Je li vrijeme za bonske ovlasti i nametanje budžeta? Šta je cilj opstrukcija? Kako komentariše Dodikove posljednje izjave, te britanske diplomatske aktivnosti, ali i kandidaturu Denisa Bećirovića – pitamo ga danas u Danu uživo.

Almir Bećarević ekspert za energetiku i predsjednik Kantonalnog vijeća SZBiH Sarajevo upozorio je da će građani, koji su u prethodnoj grijnoj sezoni plin plaćali 300 KM, naredne godine plaćati 500-600 maraka. Bećarević je danas naš sagovornik.

O pripremama za 28. Sarajevo Film Festival, koji je jučer objavio imena žirija za Takmičarski program, razgovaramo se šeficom press ureda Andrijanom Copf.

Donosimo pregled najvažnijih vijesti iz svijeta, kao i vijesti iz ekonoimje, biznisa i sporta.

Sa vama je danas Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare