Borenović: Najveći neprijatelj RS su korupcija i režim SNSD-a

Vijesti 12. okt 202116:56 > 18:29 2 komentara
N1

Predsjedništvo PDP-a održalo je danas sjednicu na kojoj je usvojeno osam zaključaka. Poručeno je da "prijedlozi Dodika koji najavljuju radikalne mjere nemaju ničiju podršku te imaju za cilj stvaranje sukoba i političkog haosa u BiH".

Smatraju da je odluka Ustavnog suda prema kojoj pojedine odredbe zakona o šumama u Rs nisu u skladu s Ustavom, nepoptrebno loša.

“RS će nasatviti preko svojih institucija nastavljati upravljati svojim resursima. PDP smatra da je prijepotrebno prije najavljene posebne sjednice NSRS o odluci Ustanvog suda provesti raspravu o implementaciji svih dosadašnjih zaključaka na posebnim sjednicama, posebno koji se odnose na odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu i nametnutom tzv. Inzkovopm zakonu. Niko nema pravo da se poigrava i koristi NSRS za dnevno-političke svrhe”, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Istakli su kako je “najveća opasnost za RS i njenu budućnost ekstremno visok nivo korupcije u institucijama RS i veliki broj kanala kojim se izvlače milionski iznosi iz budežta u privaten džepove”.

“Najveći neprijatelj RS su korupcija i režim SNSD-a i njihovih satelita koje podstiču i kreiraju. To je ključno pitanje RS danas – kako se izboriti sa sveprisutnom korupcijom”, rekao je Borenović.

Poručio je i to kako traže odgovore o aferi “Kiseonik”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare