Borenović: Nismo vjerovali da su toliko bahati, bezobrazni i okrutni

Dan uživo 16. mar 202217:03 > 20:58 4 komentara
N1

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, za N1 je komentarisao glasanje delegata SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama ne razmatra u hitnoj proceduri. Borenović smatra da je ponašanje SNSD-a bahato, bezobrazno i okrutno.

Borenović ističe da je skandalozno i sramotno što je SNSD spriječio ukidanje akciza na gorivo, te smatra da je najveća odgovornost na predsjedniku stranke Miloradu Dodiku i njegova četiri delegata.

Koji su imali petlje da glasaju protiv nečega što je trebalo donijeti korist svakom čovjeku u ovoj zemlji – taksisti, prevozniku, privredniku, poljoprivrendniku, običnom čovjeku, koji je trebao da sipa gorivo barem za tih 40-ak feninga jeftinije u vrijeme divljanja cijena, koje su nenormalno porasle“, istakao je.

Kaže da su naslutili da iz SNSD-a nešto pripremaju.

Nismo vjerovali da su toliko bahati. Da su toliko bezobrazni. Da su toliko okrutni prema vlastitom narodu da zaustavi nešto što je mjera koja je već prisutna svugdje u regionu. Sve zemlje to rade uveliko. To je trebalo da bude urađeno prije 10-15 dana da smo imali odgovornu vlast. Ovo što su oni danas priredili građanima je vrh ledenog brijega jedne neodgovornosti, neozbiljnosti, bahatosti, odsustva osjećaja za potrebe jednog normalnog čovjeka“, kazao je.

Podsjeća da sredstva iz akciza idu u klasičnu budžetsku potrošnju, a ne u izgradnju autoputeva.

Idu u kupovinu izbora. Idu u privilegije. Idu u softvere. Idu u nove zgrade. Kako je Uprava za indirektno oporezivanje sa vladajućom oligarhijom SNSD-SDA-HDZ se drznula da pokuša kupiti onu famoznu zgradu za 100 miliona KM od strane tajkuna bliskom vladajućem SNSD-u. Ako su tako brzo mogli donijeti odluku da kupe jednu zgradu za 100 miliona KM. Tu pare idu“, istakao je Borenović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare