Borenović, Novaković Bursać, Đurok i Pobrić u Novom danu

Vijesti 22. sep 202118:32 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Ko i kada će prekinuti blokadu državnih institucija? Prelazi li kriza izazvana blokadom Institucija BiH od predstavnika političkih stranaka iz Republike Srpske iz institucionalne u ustavnu? Ima li jedinstva među strankama iz RS za Novi dan govore zastupici u Parlamentarnoj skupštini BIH Snežana Novaković Bursać iz SNSD i Branislav Borenović iz PDP-a.

Pratimo i analiziramo demografskI samit u Budimpešti. Samit će biti mjesto susreta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Mađarske Viktora Orbana i člana predsjedništva BIH Milorada Dodika. Bude li se u regionu ponovo neke retrogradne političke ideje analizira ga prof. Ivica Đurok – sociolog koji živi i radi u Budimpešti.

S onu stranu dnevne politike, promišljamo i kako bi Bosna i Hercegovina izgledala kada bi je, na talasima zajedničke kulture i tradicije, gradili misleći ljudi, akademici, intelektualci, vizionari. Može li kultura da se nametne kao relevantno vezivno tkivo u vremenu razuzdanih nacionalizama koji su čak i pojam kulture kompromitirali? Za Novi dan o ovim pitanjima promišljamo sa univerzitetskim profesorom književnosti, teoretičarom kulture i umjetnosti Edinom Pobrićem sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Ostalo je još sedam dana da Vijeće ministara BIH donese odluku o privremenom finansiranju inače plata za 22.000 zaposlenih u državnih institucijama neće biti. Nezadovoljni odnosom vlasti prema njima državni službenici okupljeni ispred Institucija BIH poručuju – IGRATE NAM SE SA ŽIVOTIMA! Za Novi dan govore: Salih Karčić – predsjednik Sindikata državnih službenika, Sanja Skočir – uposlenica BH MAC-a, Ramo Rustemović – Agencija za lijekove BIH.

Predstavljamo i knjigu “Svi naši zmajevi”, karikaturiste Zdravka Cvjetkovića. Najbrojnije su karikature fudbalera reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali i bh. asova iz drugih sportova. Jutros o Zmajevima u izvedbi Zdravka Cvjetkovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!