Borenović: Preveli Schmidta od turiste u 100-postotnog visokog predstavnika

Vijesti 09. jun 202215:48 1 komentar
N1

Lider PDP-a Branislav Borenović ocijenio je u četvrtak da je vlast dala potpuni legitimitet visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu tako što ga je svojim neradom dovela u poziciju da koristi bonske ovlasti kako bi se osigurao novac za Opšte izbore u oktobru 2022. godine.

Borenović je komentarišući posljednju odluku Schmidta kazao da je to velika sramota i bruka za vlast.

“Kakva je to poruka da vlast nije u stanju da osigura sredstva za izbore i da je na neki način dala legitimitet Schmidtu, koji je osporavan najviše od ovih koji su trebali da završe svoj dio posao”, naveo je lider PDP-a.

Borenović je dodao kako je vlast prevele Schmidta od najpoznatijeg turiste u 100-postotnog visokog predstavnika i da tu prije svega misli na predsjendika SNSD-a Milorada Dodika.

Podsjećamo, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt je u utorak nametnuo odluku o finansiranju opštih izbora, zakazanih za 2. oktobar, i naložio izmjene Zakona o finansiranju institucija BiH, kojima se osiguravaju sredstva za svake naredne izbore, nezavisno od toga da li neke stranke opstruišu donošenje budžeta BiH.

Predsjedništvo BiH je jučer usvojilo budžet, koji je u skladu sa odlukom Christiana Schmidta, i naložio da se puni iznos od 12,5 miliona KM odvoji za CIK.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare