Borenović: Represija koja se vrši nad generalom Savčićem prevršila svaku mjeru

Vijesti 09. aug 202118:21 2 komentara
N1

"Nevjerovatno je i zaprepašćujuće čime se pravosuđe BiH bavi, koliko su efikasni kada treba odrediti mjeru pritvora generalu Savčiću, skoro koliko i kada treba na dno neke ladice gurnuti predmet o teškom kriminalu", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da nije na političarima da se miješaju u rad pravosuđa, ali da je ovakvo pravosuđe, nažalost, već odavno postalo mjera za nepravdu:

„Represija koja se vrši nad generalom Savčićem je prevršila svaku mjeru, te je apsurdno da mu se određuje pritvor zbog izjava u medijima za koje nije dokazano da su uticale na slučaj. U zemlji koja tone pod korupcijom, kriminalom, krađama koje se prevazilaze milijarde KM, da bi pokazali da tobože nešto rade oni zapravo smišljaju slučajeve koji će biti predmeti medijske senzacije i koji nas vraćaju daleko u prošlost“, kaže Borenović.

On izražava punu podršku generalu Savčiću da istraje u borbi i odoli pritisku pod kojim je od strane BiH pravosuđa:

„Nastave li ovako, postavlja se pitanje hoće li im ostati Srba koje mogu beskonačno nastaviti mrcvariti i optuživati za genocid i ratne zločine koristeći očigledno radikalan i retrogradni dio pravosuđa. Jako je važno da nakon ovakvih bespotrebnih i loših odluka istrajemo i izborimo se da istina izađe na vidjelo“, zaključuje Borenović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare