Borenović u NSRS: Ovo je poigravanje, Vukanović prozvao i EU

Vijesti 18. mar 202212:55 0 komentara
Screenshot

Na sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske (NSRS) prisustvuju i predstavnici Evropske unije, a saglasnost je jednoglasno dao kolegijum NSRS.

Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS komentarisao je nepoštovanje poslovnika, rekavši da nije “ratno stanje” da bi se Kolegijum NSRS sazivao na brzinu.

Nedeljko Čubrilović opomenuo ga je i isključio mu mikrofon.

Naknadno je Vukanović kritikovao “Nama je Wigemark uz kolače donio ove akcize”, a ponovo ga je opomenuo potpredsjednik NSRS Denis Šulić.

Uvodno izlaganje imao je i lider PDP-a Branislav Borenović, koji kaže da vladajuće strukture ne daju smanjenje goriva. Cilj je, kaže, da se procedura odugovlači i zakomplikuje i da neće dovesti do konačne odluke.

“Prije dva dana jedan od domova naroda PSPD BIH odlučivao je o ukidanju akciza, današnja skupština je zakazana zbog te oduke koja je štetna”, kaže Branislav Borenović.

“Kada su se uvodile akcize, kada je akcizna koalicija sa Wigemarkom uvodila akcize, nije tražila saglasnost ovoga parlamenta – NSRS. Kada se kupuju raznorazne zgrade nije tražena saglasnost NSRS, kada se zaduživala RS za iznos od 600 miliona na Londonskoj berzi nije tražena saglasnost NSRS, niti smo ikad dobili odgovor kome su plaćene provizije od 8 miliona KM, kada je izglasana Bisera Turković nije tražena saglasnost ovog patlamenta, kada se tražilo posredovanje Turske nije tražena saglansot, a nije tražena ni prije devet dana kada je klub SNSD-a predložio smanjenje stope PDV-a na iznos od 10%. Ovo je nepotrebno i poigravanje u vremenima kada treba iskoristiti svaku priliku da se brzo djeluje. Poštenije je reći mi nećemo da ukinemo akcize, da smanjimo cijene goriva, smanjimo PDV”, zaključuje Borenović, jer se prema njegovom mišljenju vlast ne želi odreći velikog novca koji im je na raspolaganju.

248 miliona KM dodatno je i više za ova dva prva mjeseca 2022. godine prikupljeno PDV-a zbog inflacije, kaže.

“U divljanju cijena zarađuje jedino društvo, država, budžet”, dodao je Borenović.

Svako domaćinstvo je moglo dobiti po 1000 KM, svaka beba po 500 KM, da se drugačije radilo stava je Borenović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!