Borenović zamjerio Dodiku što je odustao od rasprave o Ukrajini

Vijesti 03. mar 202216:16 > 16:27 9 komentara
N1

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović izjavio je danas da članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku ne zamjera što je tražio da to tijelo raspravlja i zauzme stav o ukrajinskoj krizi, već što je od toga odustao.

“Ja mu zamjeram što je bez borbe od toga odustao. On ima i imao je načina da svaku od odluka u vezi sa stavom BiH u UN dovede do izjašnjenja u Predsjedništvu, ali je od mogućnosti da stvari tjera do kraja, na svoj prevarantski način, odustao”, rekao je Borenović.

Borenović je kazao da je Dodik u Predsjedništvu BiH potegao vitalni nacionalni interes oko datuma početka rada carinskog terminala, a sada izbjegava raspravu o temi oko koje se trese planeta, prenijela je PDP.

“On se jedino prostački hvališe svojom tobožnjom hrabrošću. Neka sada pokaže stav. Ako ne zna procedure i kako dovesti do toga da se na Predsjedništvu nešto raspravi, neka nazove (nekadašnje članove Predsjedništva BiH, Mladena) Ivanića ili Nebojšu Radmanovića, da mu objasne”, naveo je Borenović.

Dodao je da Dodik vrlo dobro zna te procedure, ali se “pravi naivan”.

“Dobro je da narod vidi kakvu kukavicu i dvoličnjaka ima na jednoj od najodgovornijih pozicija. Šefik Džaferović i Željko Komšić djeluju uz njegovu pasivnu podršku, a naš stav je bio i ostao jasan”, naveo je Borenović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare