Bosić: Komšić nije trebao ići pred UN i iznositi unutrašnje probleme BiH

Vijesti 21. sep 202118:19 > 19:47 3 komentara

Mladen Bosić, član Predsjedništva SDS-a, kazao je za N1 da će obraćanje pred Generalnom skupštinom UN-a predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, pokazati duboku podijeljenost i neslaganje, te da će dati dokaz onih koji tvrde da je BiH nemoguća država.

Komemoracija, a ne sjednica

“Komšić nikako ne bi trebao da ide tamo i da iznosi unutrašnje probleme BiH. To je međunarodni skup i tu bi trebalo pričati o opštim temama, a ne kukati o BiH, kao posljedica toga što ne mogu da se dogovore ni oko čega. Sam odlazak Komšića, bez odluke Predsjedništva je problem, zato što su prekršene procedure. Kad jednom prekršite onda možete i svaku drugu proceduru da prekršite i onda ulazite u sferu neregulisanih odnosa i pravila”, kazao je Bosić.

Tako je slično bilo i sa jučerašnjom sjednicom Predstavničkog doma Parlamenta BiH, smatra Bosić, dodajući da je više ličila na komemoraciju nego na sjednicu.

Je li SNSD imao namjeru da se vrati u punom kapacitetu i da odlučuje u radu Parlamenta, upitao ga je voditelj Boris Brezo.

OHR i rješenje

“Čuo sam od Radmanovića da razgovaraju sa SDA i da je potvrđena tvrdnja Bakira Izetbegovića da se vode neki razgovori i ne vidim ništa sporno u tome. Čini mi se da to rješenje neće naći ovi koji su u vlasti, odnosno da su njihove politike te koje su kuvale tu krizu sve ove godine, onda je došao Inzko i bacio šibicu u taj kotao, i doveo do situacije da je daleko opasnije nego se to spolja čini”, naveo je Bosić.

Političari iz Federacije, kazao je, pokušavaju da minimizuju moguće konsekvence ove krize.

“Mislim da je to kriza koja će imati velike posljedice, a rješenje će se naći bilo ovakvo ili onako, a to rješenje jedino može da nađe visoki predstavnik, odnosno OHR, jer tu krizu je prouzrokovao OHR svojom odlukom i on treba da je riješi”, naglasio je Bosić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare