Bosić: Dom naroda je postao pozorište, ja neću više da budem glumac

Vijesti 23. feb 202212:26 > 13:46 1 komentar
N1

Prijedlog Denisa Bećirovića u kojoj se zatražilo razmatranje Informacije Tužilaštva BiH o provođenju istrage protiv osoba koja su pokrenula antidejtonski i antiustavni postupak pravne secesije bh. entiteta Republika Srpska od međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine i nezakonitog rušenja nekih od najvažnijih bosanskohercegovačkih državnih institucija, odbijen je na Domu naroda PSBiH.

Mladen Bosić je također uzeo riječ tokom održavanja 20. sjednice Doma naroda PS BiH.

“Dom naroda se pretvorio u kamerno pozorište. Ovdje se godinama i mjesecima igra isti komad. Šta će građani reći, šta je ova vlast uradila za četiri godine. Ništa. Uspjela je da napravi društvo Bosne i Hercegovine staračkim domom. Predlažem da ne izigravamo više rad, ovo je slanje poruke međunarodnim glasačima da mi kao nešto radimo. Odlučio sam da kao glumac ne učestvujem u ovom radu”, naveo je Bosić.

U ime građana BiH predsjedavajućem Vijeću ministara BiH Zoranu Tegeltiji uputio je pitanje delegat u Domu naroda PS BiH Zlatko Miletić da li će i kada državne vlasti koordinirati sa entitetskim vlastima o ekonomskim mjerama zbog enormnog rasta cijena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare