Bosić za N1: Inzko i ostale aktuelnosti, zašto baš sada

Vijesti 09. feb 202117:52 > 20:14 0 komentara

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, rekao je večeras za N1 da se pita zašto je Valentin Inzko baš sada postavio ultimatum Narodnoj skupštini Republike Srpske o dodjeli povelja aludirajući na činjenicu da je odluka donesena - prije skoro pet godina.

On je ocijenio da je stvarna namjera da Inzko pokaže da je u Bosni i Hercegovini ”nešto radio”.

”Mislim da svako gleda svaki događaj iz svog ugla. Prvo što je meni palo napamet je šta je cilj Valentina Inzka jer morate imati u vidu da je to odluka neke komisije o dodjeli povelje većem broja ljudi povodom 25 godina od osnivanja Narodne skupštine Republike Srpske. Sada je 2021. godina i koji je razlog da je Inzko sada donio tu odluku i pitam šta je razlog da neko povlači odluku koje se više niko i ne sjeća. Da li je to čisto Inzkova odluka ili neko u širem smislu stoji iza te odluke? Inzko je ovdje proveo ne znam koliko godina, a ova odluka je donesena u oktobru 2016. Inzko ništa nije radio, on sad odlazi i iza njega ništa ne ostaje. Želi da bude zapamćen po odlukama o poveljama koje nemaju stvaran značaj, imaju simbolički. Odluka će donijeti samo dalje tenzije. Da li nekom trebaju tenzije?”, rekao je funkcionera Srpske demokratske stranke.

N1

Potom je dodao da će ultimatum proizvesti nove tenzije.

”Kome je dao ultimatum Inzko? Pa nije dao Dodiku. I šta će uraditi, jedino što će ostati jeste još dublje nepovjerenje i međusobne optužbe. Možda je on vidio da je dobro prošla ova prijetnja oko ploče, ovo njegovo zadnje djelovanje je isključivo u cilju pravdanja mandata u kojem ništa konkretno nije uradio”, istakao je gost N1.

Komentarisao je i ostale aktuelne teme. Uskoro video.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!