Bosnalijek ponudio mogućnost uvoza vakcine AstraZeneca

Vijesti 17. mar 202113:12 > 13:12 8 komentara
REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Iz kompanije Bosnalijek za N1 je potrvrđeno da su Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ponudili mogućnost uvoza vakcine AstraZeneca. Oni su nadležnima prenijeli njihove uslove i mogućnosti. Za N1 ističu kako je sada odluka upravo na Vladi FBiH, da li da naručuje ili ne ovu vakcinu protiv COVID-19.

“Bosnalijek je ponudio mogućnost uvoza vakcine AstraZeneca, i prenio prema Vladi Federaciji BiH uslove i mogućnosti. Mi kao potencijalni uvoznik se ne možemo upuštati u analizu medijskih natpisa, sve dok je vakcina odobrena od EMA-e”, odgovorili su iz Bosnalijeka za N1.

“Vlada Federacije BiH treba donijeti odluku da li u ovom momentu želi da naručuje ili ne ovu vakcinu”, dodaju u pismenom odgovoru.

Podsjećamo, na sinoćnoj sjednici Vlade FBiH istaknuto je kako su videolinkom vodjeni razgovori sa predstavnicima firme Bosnalijek. U zvaničnoj dokumentaciji se ističe da je Bosnalijek ponudio vakcinu AstraZeneca.

Iz Bosnalijeka su poručili da se kontinuirano razgoara sa nekoliko potencijalnih snabdjevača više vrsta vakcina.

“Naša predanost pomoći u riješavanju ovog problema neće se zaustaviti sve dok se naša država ne snabdije potrebnim količinama vakcina”, poručuju iz Bosnalijeka.

Dodali su kako su društveno odgovorna kompanija koja je usmjerena na pomoć građanima BiH tokom cijelog trajanja pandemije koronavirusa. Njihov jedini motiv je, kako ističu, nabavka vakcina i spašavanje života građana BiH.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare