Božo Ljubić: Razočarale su me reakcije nekih javnih osoba na izbor Kordića

Vijesti 19. feb 202110:37 > 11:18 5 komentara
N1

Božo Ljubić, predsjednik Glavnog odbora Hrvatskog narodnog sabora BiH, za N1 je kazao da je izbor Marija Kordića za gradonačelnika Mostara očekivan, a i prije izbora je bio uvjeren da stranke sa hrvatskim predznakom imaju dovoljnu podršku. On je kazao da su ga nakon izbora razočarale reakcije nekih javnih osoba na izbor Kordića, a spomenuo je i dva imena.

“Ovaj izbor je očekivan, bio sam uvjeren i prije izbora da hrvatske stranke imaju dovoljnu potporu, da će biti relativni pobjednik izbora. Kada su izbori završeni, kada je Ćavar rekla da je njen kandidat Baralija – bilo je jasno da Mario Kordić ima najveće izglede da bude gradonačelnik. Po meni je bilo nepametno da se proces odugovlači”, izjavio je.

Ljubić je rekao da su ideje o “rotirajućem gradonačelniku” sulude, te da je Kordić prihvaćen i od Koalicije za Mostar, predvođene sa SDA.

“Sada imaju priliku da rade u interesu građana Mostara”, poručio je.

Potom je govorio o reakcijama, koje su po njegovom mišljenju razočaravajuće.

“Razočarale su me reakcije nekih javnih osoba na izbor Kordića. Najžalosnije, u tom radikalizmu i govoru mržnje su prednjačili mladi ljudi. Reuf Bajrović (GS), koji kaže ‘nesoj iz Naše stranke je ostao usamljen sa UZP saveznicima’. Nesoj su sinonimi ološ, šljam. Je li se tako kaže za dvije dame?”, pitao je Ljubić.

“Haris Zahiragić, član predsjendištva SDA, kaže, ‘bh. patrioti vam nikada neće to oprostiti’. Postavlja li se pitanje – ima li pravo više od polovine građana Mostara biti patrioti?”, dodao je.

On je kazao da su to stvari koje se moraju detektovati i stvoriti zdrava atmosfera u BiH.

“Sada vjerujem da će Gradsko vijeće gdje će većinu imati HDZ i SDA -imati najveću odgovornost da krenu u rješavanje problema u Mostaru”, zaključio je.

Pogledajte snimak kompletnog razgovora.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare