Branislav Zeljković i Slavko Bojić nakon pet mjeseci izlaze na slobodu

Vijesti 10. feb 202215:23 1 komentar
N1

Branislav Zeljković i Slavko Bojić osumnjičeni za tenderske malverzacije u aferi "Korona ugovori" izlaze na slobodu, nakon pet mjeseci provedenih u pritvoru, saznaje Srpskainfo.

Tužilaštvo Republike Srpske iskoristilo je maksimalan period koji zakon dozvoljava za istražni pritvor u ovom predmetu i neće zatražiti produženje za osumnjičene. Zvanično, pritvor Zeljkoviću i Bojiću ističe 15. februara.

Zeljković i Bojić uhapšeni su u septembru prošle godine, zajedno sa još dvojicom saučesnika Draganom Dubravcem i Sašom Markovićem, piše Srpskainfo.

Zeljković se tereti za najteži oblik zloupotrebe službenog položaja u postupcima nabavke medicinske opreme, zaštitnih odijela i termalnih kamera i kršenje Zakona o javnim nabavkama RS. Pričinjena šteta Republici Srpskoj iznosi više od 700.000 maraka.

Osumnjičeni Slavko Bojić tereti se takođe za zloupotrebu službenog položaja.

Republičko javno tužilaštvo je u decembru prošle godine odlučilo da ne zatraži pritvor za osumnjičene Dragana Dubravca, direktora firme “Promeding” i Sašu Markovića, vlasnika turističke agencije “Travel for fan”.

Dragan Dubravac, direktor firme “Promeding” i osumnjičeni u aferi “Korona ugovori” priznao je tokom saslušanja u Tužilaštvu da je saučesniku Slavku Bojiću direktoru firme “Prokontrol” predao novac u iznosu od 85.000 maraka, nakon isplate za nabavku maski iz Kine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare