Branislavu Zeljkoviću i drugima određen pritvor

Vijesti 18. sep 202108:20 > 08:23 0 komentara
N1

Danas je Okružni sud u Banjaluci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, donio odluku o mjerama pritvora za Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, i ostalu trojicu osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio.

Naime, određen je pritvor osumnjičenima u trajanju od mjesec dana.

“Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci donio je rješenje kojim je prema osumnjičenima B. Z, S. B, D. D. i S. M. zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili B. Z. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja Krivičnog zakonika Republike Srpske, S. B. i D. D. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba u postupku javne nabavke, a S. M. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju određen pritvor koji može trajati najduže jedan mjesec, a koji pritvor se ima računati počev od časa lišenja slobode”, saopćeno je iz Okružnog suda u Banjaluci.

“Pritvor za osumnjičenog B. Z. može trajati najduže do dana 16.10.2021. godine u 00:05 sati, za osumnjičenog S. B. može trajati najduže do 15.10.2021. godine do 17:25 sati, za osumnjičenog D. D. može trajati najduže do dana 15.10.2021. godine u 16:40 sati, i za osumnjičenog S. M. može trajati najduže do dana 15.10.2021. godine do 20:30 sati”, dodaje se u saopćenju.

Protiv osumnjičenih B. Z, S. B, D. D. i S. M. pritvor je određen zbog postojanja posebnog pritvorskog razloga Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Zbog ove odluke Suda, odbrana optuženih najavljuje žalbu.

Podsjetimo, juče je entitetsko javno tužilaštvo zatražilo određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te vlasniku turističke agencije “Travel 4 Fun” Saši Markoviću, direktoru firme “Promeding” Draganu Dubravcu i direktoru “Procontrola” Slavku Bojiću.

Uhapšeni se sumnjiče da su, koristeći vanrednu situaciju, pribavili firmama “Procontrol” i “Travel 4 Fun” znatnu imovinsku korist u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!