Branislavu Zeljkoviću i ostalima produžen pritvor za još dva mjeseca

Vijesti 29. okt 202112:20 0 komentara
Goran Šurlan/RAS Srbija

Vrhovni sud Republike Srpske odbacio je žalbe advokata uhapšenih u aferi "Korona ugovori" i potvrdio odluku o pritvoru Okružnog suda u Banjaluci prema kojoj će Branislav Zeljković i saučesnici iza rešetaka provesti još najmanje dva mjeseca, saznaje Srpskainfo.

Osim Zeljkoviću, pritvor je do 16. decembra produžen i Draganu Dubravcu, direktoru firme “Promeding”, Saši Markoviću, vlasniku turističke agencije “Travel for Fun” i Slavku Bojiću, direktoru firme “Procontrol”.

Zeljkoviću i saučesnicima pritvor je produžen zbog utjecaja na svjedoke i uništavanja dokaza, te zbog težine krivičnog djela i uznemirenja javnosti, piše Srpskainfo.

Zeljković i saučesnici osumnjičeni su da su tokom vanrednog stanja u Srpskoj, izazvanog pandemijom koronavirusa, koristeći se tenderskim malverzacijama, nabavljali medicinsku i nemedicinsku opremu po višestrukom većim cijenama od tržišnih čime su građani Republike Srpske oštećeni za 790.000 KM.

Osim navedenog, Zeljković i saučesnici terete se da su oformili konzorcijum firmi koje nisu mogle nabavljati medicinsku opremu.

U aferi “Korona ugovori” uhapšen je direktor dobojske bolnice “Sveti apostol Luka” Mladen Gajić koji je također u pritvoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!