Branković pozvao inspekciju ministru Mitroviću zbog Pravilnika o stikerima

Vijesti 16. sep 202214:14 0 komentara
N1

Prije nešto više od mjesec dana zamjenik ministra saobraćaja i veza Vojina Mitrovića Nedžad Branković je ministru najavio podnošenje zahtjeva za vršenje inspekcijskog nadzora, a u vezi sa pravilnikom o registraciji vozila.

Iz dokumenata koji su u posjedu N1, Branković je pred kraj osmog mjeseca inicijativu je uputio glavnom upravnom inspektoru Emiru Mehmedoviću.

“Ukazao sam i na nepoštivanje procedure donošenja ovog akta. Povreda zakona i drugih propisa, netransaprentnost, neuključivanje u proces donošenja akata nadležnih organa koji primjenjuju Pravilnik koji ste potpisali po mom mišljenju favorizuju i nezakonito prenosi ovlaštenja i na stanice tehničkog pregleda i “stručne institucije” u procesu registracije vozila”, naveo je Branković u svom obraćaju Mitroviću.

N1
N1
N1
N1
N1

Sedamnaest dana nakon što je najavio zahtjev za inspekcijski nadzor Branković je taj zahtjev i podnio, te na četiri stranice obrazložio zašto je neophodno da inspekcija reaguje navodeći članove zakona koji su prema njegovom mišljenju prekršeni.

Branković navodi da implementacija Pravilnika zahtjeva materijalne izdatke i ima značajan uticaj na Budžet institucija Bosne i Hercegovine. ali i međunarodnih obaveza kao i budžete organa nadležnih za unutrašnje poslove Ministarstvo je postupilo u suprotnosti sa zakonskim odredbama.

Ministarstvo je grubo prekršilo zakonsku obavezu saradnje sa nadležnim organima. zanemarujući njihova mišljenja i komentare te nije formiralo radnu grupu u čijem sastavu bi vili predstavnici organa nadležnih za unutrašnje poslove kao i predstavnici IDDEEA-e”, napisao je zamjenik ministra u Zahtjevu za inspekcijski nadzor.

Podsjećamo, zbog nezakonitog donošenja novog Pravilnika o registraciji vozila kojim se otvara mogućnost da se značajni prihodi koje naplaćuje država ubuduće usmjere privatnom preduzeću, Transparency international BiH je protiv ministra Mitrovića podnio krivičnu prijavu.

Transparency International u BiH podnio prijavu protiv ministra Mitrovića

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!