Brat Izeta Nanića: Sinovi su mu otišli iz BiH jer je to zemlja za “djecu SDA”

Vijesti 21. sep 202212:56 1 komentar
Anadolija

Nijaz Nanić, rođeni brat Izeta Nanića, brigadnog generala i heroja odbrane Bosne i Hercegovine reagovao je na zloupotrebu bratove žrtve u predizborne svrhe.

S obzirom na to da je predizborna kampanja u BiH u toku, na sceni je vidljiv brojni način promocije i samopromocije kako stranaka tako i pojedinaca.

Shodno tome, na Facebooku se oglasila Elmedina Muftić koja je u predizborne svrhe Stranke Demokratske Akcije kada je pozvala na glasanje “za raju iz vremena agresije” Mirsada Zaimovića i Nermina Mandru navodeći da je sretna što u istoj izbornoj jedinici (Kakanj) može glasati za njih dvojicu.

“Jer znam da sam se sa njima sigurno osjećala onda kad je svuda ono nas vladala nesigurnost. Sigurno su uvijek bili dio našeg naroda i sigurno da im vjerujem, jer sigurno su izbor s kojim se ne griješi. Mi smo djeca SDA, a to je sigurno da izdati nećemo”, napisala je, između ostalog, Muftić kojoj na profilu stoji fotografija sa zastavom “Nanićevi Bužimljani”.

Odmah nakon toga se oglasio i Nijaz Nanić, brat Izeta Nanića koji je prvo zamolio da promijeni naslovnu fotografiju na Facebooku, a na kojoj se nalazi lik njegovog rahmetli brata.

Zatim joj je uputio i poruku koju prenosimo u cijelosti:

“Poštovana, obraćam ti se kao rođeni brat rahmetli generala Izeta Nanića i stim u vezi želim reći sljedeće:

Prvo,

Zamolio bih te da promjeniš svoju profilnu sliku na kojoj držiš zastavu na kojoj se nalazi lik rahmetli Izeta. Razlog mom zahtjevu je taj što lik i djelo rahmetli Izeta ne smiju biti pokriće za bilo čije lične ambicije ili ambicije grupe ljudi.

Drugo,

U svome postu si navela nekoliko konstatacija koje se odnose na gospodu koju reklamiraš. Istina je da su gospoda Zajimović i Mandara, koje predstavljaš kao raju iz vremena agresije, period agresije na BiH proveli radeći na radio Kakanj.

Treće,

Svoj post si završila rečenicom “Mi smo djeca SDA”. Dakle, djeca SDA koja u vremenu agresije nisu bili pripadnici Armije BiH, a nakon agresije su uzeli aktivno učešće u javnim poduzećima i institucijama države. Karijera sigurna. Pogledajte njihove kratke biografije i imovinske kartone: Mirsad Zaimović i Nermin Mandra.

Četvrto,

Postavljam ti pitanje: Znaš li gdje su djeca rahmetli Izeta Nanića, heroja oslobodilačkog rata.

Ja znam: Dva sina koja je imao napustili su BiH, jer ovo je zemlja isključivo za one koji za sebe kažu ‘Mi smo djeca SDA, a to je SIGURNO da izdati nećemo'”, poručio je Nijaz Nanić.

Važno je istaći i to da Muftić nije izbrisala fotografiju već je nakon poruke Nijaza Nanića objavila fotografiju njegovog rahmetli brata iznad koje je napisala stihove.

Izet Nanić je bio komandant 505. bužimske viteške brigade 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare