Brat ubijene Alme Kadić: Nadam se najvećoj zatvorskoj kazni

Crna Hronika 24. dec 202121:48 > 21:51 0 komentara
Almedin Kadić (N1)

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Eldina Hodžića, koji se tereti za krivična djela - nasilje u porodici i ugrožavanje sigurnosti te krivično djelo kažnjivo po Zakonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije KS.

Optuženi Hodžić se tereti da je 4. jula ove godine, u 17:30 sati, u Sarajevu u ulici Mahmuta Bušatlije, ispred kuće koju su koristili članovi porodice Alme Kadić, usmrtio suprugu koju je prethodno u dužem vremenskom periodu zlostavljao.

Brat ubijene Alme, Almedin Kadić kazao je za N1 kako je “urađeno onako kako su zahtjevali”…

“Odnosno da se okarakteriše kao nasilje u porodici sa smrtnim ishodom, jer je veća zapriječena kazna”, dodao je on.

Kadić je istakao da se sa advokatom nije čuo, te da ne može mnogo da kaže.

“Kao porodica ćemo se boriti, sa svojim pravnim zastupnikom, da se kazni dugotrajnim zatvorim, odnosno najvećom zapriječenom kaznom”, rekao je za N1.

Podsjećamo, 34-godišnja Sarajke Alme Kadić ubijena je na roditeljskom pragu u julu ove godine. Naoružani Eldin Hodžić 4. jula vratio je kćerkicu staru četiri godine majci Almi. Zbog zabrane prilaska, djevojčicu je preuzimala nana Sevda. Hodžić je nasrnuo na nju, pokušavajući da uđe u kuću. Alma je izašla moleći da joj majku pusti.

“Da je imao municije ubio bi prvu mene. Ali kako on ispali, ona pade. Ja nisam mogla ništa progovoriti, a to je ni korak od mene. Babo joj priđe, ubi li mi to dijete? Ništa ja, ne mogu da se pomjerim ni da progovorim. Prilazi mi, mene drama, da ja zovem hitnu – ubio mi dijete. On krenu, okrenu se na mene i kaže sljedeći metak ti je sinov”, kazala je ranije za N1 majka Alme Kadić.

Općinski Sud Sarajevu je u 2020. godinu Eldina Hodžića, od koga se razvodila ubijena, osudio dva puta zbog nasilničkog ponašanja, teških tjelesnih povreda i nasilja u porodici, na ukupnu kaznu od dvije godine i dva mjeseca. Uslovno na tri godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!