Britanci: Došlo je do nove velike smjene u vrhu ruske vojske

Vijesti 06. nov 202210:41 0 komentara
Shutterstock

Britansko ministarstvo vanjskih poslova u jutrošnjem priopćenju je objavilo da je u vrhu ruske vojske došlo do nove veliki smjene.

“Dana 3. novembra 2022., general-bojnik Alexander Linkov navodno je imenovan vršiteljem dužnosti zapovjednika Središnjeg vojnog okruga Rusije. Linkov je zamijenio general-pukovnika Aleksandra Lapina koji je navodno smijenjen s dužnosti krajem oktobra 2022.”, pišu Britanci.

“Ako je ovo točno, ovo je novi slučaj nakon niza otpuštanja viših ruskih vojnih zapovjednika od početka invazije u februaru 2022. Zapovjednici Istočnog, Južnog i Zapadnog vojnog okruga smijenjeni su ranije ove godine”, dodaju Britanci.

“Lapina su naširoko kritizirali zbog lošeg učinka na bojnom polju u Ukrajini i čečenski čelnik Ramzan Kadirov i šef Wagnera Jevgenij Prigožin”, dodaje se.

“Ova otpuštanja predstavljaju nastavak obrasca optuživanja viših ruskih vojnih zapovjednika za neuspjehe u postizanju ruskih ciljeva na bojnom polju”, pišu Britanci te dodaju kako se na ovaj način pokušava maknuti odgovornost sa samog vrha države.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!