Britanski parlamentarci narednih dana borave u BiH

Vijesti 09. feb 202208:41 0 komentara
Twitter

Grupa britanskih parlamentaraca narednih dana će boraviti u Bosni i Hercegovini.

Kako je najavljeno iz Parlamentarne skupštine BiH, članovi kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda ove institucije danas će u 10:15 sati održati sastanak sa članovima Odbora za međunarodni razvoj Parlamenta Velike Britanije, a na čelu sa predsjednicom Sarah Champions.

POVEZANE VIJESTI

Boravak britanskih parlamentaraca najavio je i Matthew Field britanski ambasador u BiH rekavši da će ovo “biti izvrsna prilika da iz prve ruke pronađu način na koji Velika Britanija može podržati otporne zajednice”.

Ovo je još jedna u nizu posjeta britanskih parlamentaraca u BiH gdje je nedavno boravila i Alicia Kearns, zastupnica u Parlamentu Velike Britanija koja se tokom svoje posjete sastala i sa članovima Predsjedništva BiH.

Ona je tom prilikom upozorila da je sasvim jasno da se jezik podjela u BiH koristi kao oružje te da Velika Britanija mora učiniti sve što je u njenoj moći da pruži podršku i održi stabilnost u BiH.

Kearns je i gostujući na N1 televiziji kazala da Velika Britanija ne želi vidjeti sukobe na ulicama BiH te je bila također jedna od onih koja je jasno zatražila sankcije za Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i sve one koji ugrožavaju Dejtonski mirovni sporazum.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!