Brojna poslanička pitanja neodgovorena, Tegeltija u Ohridu

Vijesti 07. jun 202212:20 > 13:47 0 komentara
F.Z./N1

Na sjednici Parlamenta BiH na brojna poslanička pitanja danas nema odgovora jer više ministara nije prisutno, među njima i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija.

“Gospodin Tegeltija je ranije najavio da neće biti prisutan jer je u Ohridu”, rekao je predsjedavajući PSBiH Nebojša Radmanović.

Mirko Šarović iz SDS-a je pitao predsjedavajućeg Zorana Tegeltiju da odgovori šta je poduzeo u vezi sa zabranom ulaska državljana Srbije u BiH.

Zabrana ulaska državljanima Srbije, sukobile se vlast i opozicija iz RS

Jasmin Emrić (A-SDA) je tražio od predsjedavajućeg Savjeta ministara da odgovori zašto Nacrt budžeta BiH nije usvojen u zakonskom roku.

“Mislim da je vrijeme da neko završi u zatvoru zbog nevršenja dužnosti. Od predsjedavajućeg Savjeta ministara očekujem da odgovori zašto je ovo tijelo opstruiralo usvajanje nacrta budžeta za ovu godinu”, rekao je Emrić.

Pitanje za Tegeltiju je imala i njegova stranačka koleginica Snježana Novaković Bursać.

Aida Baručija (Nezavisni blok) pitala je ministra sigurnosti BiH Selmu Cikotića koji su sigurnosne prijetnje bile po srijedi kada je zabranjena šetnja u spomen stradalim Prijedorčanima. Baručija je dobila kratak odgovor.

“Ja bih mogao kazati da Ministarstvo sigurnosti nema operativne nadležnosti, ali ću vidjeti da li možemo učiniti nešto. Nisam imao komunikaciju ni sa MUP-om RS ni sa bilo kim ko se bavio organizacijom skupa”, rekao je Cikotić.

Zukan Helez (SDP) je tražio od predsjedavajućeg Savjeta ministara da odgovori zašto je i po čijem nalogu išao u SAD na sjednicu UN-a.

“Ako nisu imali poziv, po čijoj zapovjedi su išli? Ne mogu da shvatim da ljudi koji dolaze iz određenih dijelova BiH, koji su navikli na mentalitet palanke, koride, da ne mogu da shvate da su u UN-u”, rekao je Zukan Helez.

Podsjetimo, u toku je sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH, na kojoj bi se, između ostalog, trebali razmatrati i amandmani na Ustav BiH koji se tiču implementacija presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!