Brojne reakcije iz Banjaluke na imenovanje Schmidta: “Sve na štetu RS”

Vijesti 28. maj 202118:28 > 18:31 0 komentara
N1

"Vrijeme je ode visoki predstavnik, vrijeme je da se počne poštovati međunarodno pravo i ako se bira novi da to bude u skladu sa Aneksom X dejtonskog sporazuma", jedinstven je stav predsjednika političkih strana iz vladajuće koalicije u RS.

“Po pravilu sve na štetu RS, na štetu naših ustavnih nadležnosti, a u korist jednog velikog nereda do kojeg smo došli u BiH u kojem sve manje vjerujemo jedni drugima. valjada je uloga svih njih trebala biti da olakšaju procese i da budu na usluzi strukturama. Dakle, mi ne možemo prihvatiti ovakvo imenovanje”, navodi Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

Cvijanović je za sutra najavila sastank sa predstavnicima opozicije. Iz PDP poručuju nema razloga za sastančenje, provedite zaključke i odluke Narodne skupštine.

Izvolite gospodo provodite zaključke iz NS RS koje ste vi većinom izglasali praveći neku vrstu velike priče koja je trebala da bude popularizacija njihovih politika. Pitanje bilo kakvih razgovora i diskusija na teme koje su u skupštini dobile legitimitet nema smisla, tako da mislim da se iz opozicije neće odazvati niko sastanku“, kazao je Branislav Borenović, predsjednik PDP.

O odlazećem ali i dolazećem visokom predstavniku građani Banjaluke su podijeljeni.

Za evropski put Bosne i Hercegovine dobro bi bilo da su se stvorili uslovi da visoki predstavnik ode, međutim situacija na terenu zahtjeva prisustvo, smatraju u Helsinškom parlamentu građana.

Opširnije u prilogu Anđelke Marković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!