Brojni gosti i teme u sutrašnjem izdanju Novog dana

Vijesti 29. sep 202215:29 0 komentara
N1

U Novom danu u petak gledajte:

U izbornoj debati o temi demografija, mladi i natalitet sutra učestvuju: Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, Admir Čavalić, Stranka za BiH , Edin Bunda, Koalicija država i Nebojša Vukanović, Lista za pravdu i red.

Nihad Čolpa predsjednik Zelenog pokreta o drugim temama: rješenjima za poboljšanje ekonomije, infrastrukture, razvoja građevinske industrije, vladavine prava i reformi zdravstvenog, penzionog i obrazovnog sistema.

Da li izbori u BiH izazivaju pažnju u Njemačkoj? Kakva su očekivanja u vladajućim krugovima u Berlinu? Šta mediji izvještavaju? jedna su od tema izvještaja Mehmeda Smajića s Deutsche Wellea.

Internacionalni teatarski festival MESS počinje sutra i održava se do 09. oktobra, a publika će imati priliku da pogleda četrnaest najboljih domaćih, regionalnih i evropskih teatarskih ostvarenja. Ovogodišnji MESS donosi i dvije premijere, a tokom festivala će se održati i Mali MESS. Una Bejtović, glasnogovornica Direkcije festivala naša je gošća.

Trčim za mir!“ je događaj koji planira da okupi sve one koji žele da doprinesu promociji mira i zdravog stila života 1 oktobra, a organiziraju ga nevladine i neprofitne organizacije Global Analitika iz Sarajeva, Klub MASA iz Mostara i Pomozimo djeci iz Banja Luke. O trci pod motom „Nema puta ka miru. Mir je put!“ u “Novom danu” govore Jasmin Pajević, iskusni ultramaratonac i Anesa Agović, ambasadorica trke.

Uz sportski blok sa Semirom Mustafićem, Adrijana Gavrić donosti novosti iz svijeta showbiza i kulture.

Od 8:00 do 11:00 sa vama je Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!