Brojni gosti i zanimljive teme očekuju vas u izdanju Novog dana za četvrtak

Vijesti 16. nov 202216:53 0 komentara
N1

Evo šta vas očekuje u izdanju emisije Novi dan u četvrtak:

Velika eksplozija pratila je pad dijelova projektila na selo na istoku Poljske u blizini granice s Ukrajinom. O smirivanju napetosti zbog pada dijelova projektila na selo na istoku Poljske razgovaramo sa profesorom međunarodnih odnosa i geopolitike na IUS-u Jahjom Muhasilovićem.

Iz Istanbula nam se javlja Aksel Zaimović, sa TRT World-a.

Uoči konferencije ‘Krijumčarenje ljudi u pokretu i borba protiv trgovine ljudima na zapadno-balkanskoj ruti’ govorimo o sigurnosnim izazovima, trendovima i praksi kroz prizmu policijskih snaga. Gosti Novog dana su: Ministar MUP KS, Admir Katica, Anesa Agović, koordinatorica Globalne Inicijative (GI-TOVC) za BiH i Safet Mušić, ekspert u oblasti sigurnosti.

Samo tri dana ostala su do najvećeg fudbalskog spektakla u svijetu. Mundijal će se prvi put igrati u arapskoj zemlji, a organizatori “Katar 2022.” najavljuju najbolju organizaciju u historiji ovog sporta. Za to vrijeme pauze u nacionalnom prvenstvu BiH neće biti tako da se istog dana igra redovno kolo. O svemu razgovaramo sa nekadašnjim trenerom Slobode i Tuzla Cityja, Milenkom Bošnjakovićem.

Fondacija Dogs Trust je prije tačno 10 godina pokrenula aktivnosti u BiH jer je vjerovala da, tada još novousvojeni progresivni Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja, daje jasne okvire za sistemsko i humano upravljanje populacijom pasa koje omogućava da psi više ne moraju da žive na ulicama. Za deset godina učinjeno je mnogo, ali su i brojne prepreke da bi se Zakon mogao do kraja implementirati o čemu razgovaramo sa Sanjom Bianculli iz Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH.

Nakon duže pauze, Robert Čolina vraća se na domaću muzičku scenu s pjesmom koju je za njega napisao hit-mejker Amil Lojo. Robert je gost muzičkih minuta “Novog dana”.

Od 8 do 11 sati sa vama je sutra Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!