Brojni gosti i zanimljive teme u Novom danu

Vijesti 28. nov 202119:08 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

U Jajcu se obilježava 78. godišnjica Drugog zasjedanja Antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Jugoslavije. Danas, u vrijeme brojnih
političkih izazova, posjetioci šalju jasnu poruku: “Više je onih koji brane državu, od onih koji je ruše.” Izvještavamo iz Jajca.

Antikvar Stojan Matić iz Novog Sada je u Beču prije 20 godina kupio vrijedne slike Božidara Jakca. Riječ je o slikama koje su ukradene tokom rata iz muzeja AVNOJ u Jajcu. 20 godina poslije, Matić je odlučio otkupljene slike vratiti muzeju i to simbolično, kao poklon, na dan drugog zasjedanja AVNOJ-a. Ekskluzivno za Novi dan će pokazati o kakvim slikama je riječ i govoriti o motivima zbog kojih se odlučio slike vratiti preko Emira Hadzihafizbegovića.

Rudari i dalje odbijaju sići u jame. Ugalj će poručuju kopati kada im se ispune zahtjevi. EP BIH najavljuje moguće redukcije struje. Nekadašnji univerzitetski profesor na Mašinskom fakultetu u Sarajevu, Aleksandar Knezević govori o posljedicama energijske tranzicije u BIH. Govorit ćemo i o ovoj temi.

Vikend u tržnim centrima. Trošilo se nemilice, najviše na garderobu i kućne potrepštine. O shopping groznici na koju nisu ostali imuni ni bh. gradani govori Milan Maglov – marketing stručnjak. A o jednoj drugoj krajnosti, rastu cijena osnovnih namirnica, sve manje priuštiv svakodnevnim proizvodima, inflatornoj fazi u koju država ulazi govorit ce stručnjak za finansije Damir Bećirović.

U Novo danu govorimo i o automatskom trgovanju kriptovalutama. Kako takva trgovina funkcioniše, ko može trgovati, kako se registrovati i može li se zaraditi Igor Rakocij – koji upravlja jednim od najkredibilnijih youtube kanala na teritoriji Balkana.

Ekipa Zrinjskog je nezaustavljiva u Premijer Ligi Bosne i Hercegovine. Mostarci gaze sve pred sobom i prvi su kandidati za osvajanje domaćeg prvenstva. Gost sportskog bloka je arhitekta uspjeha Zrinjskog, trener Sergej Jakirović.

Minela Jašar – Opardija sa vama od 08 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!