Brojni gosti i zanimljive teme u Novom danu

Vijesti 26. nov 202115:52 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Bosna i Hercegovina nema etnički, nego problem sistemske korupcije izjavio je Gabriel Escobar, posebni američki izaslanik za zapadni Balkan. O političkoj krizi i problemima u BiH, te najnovijim potezima međunarodne zajednice, a posebno SAD-a, u rješavanju nagomilanih problema u “Novom danu” govori Jasmin Mujanović, politički analitičar.

Nakon što Rukovodstvo Elektroprivrede BiH nije prihvatilo prijedlog sporazuma koji je Samostalni sindikat radnika rudnika uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine usaglasio sa Ministarstvom industrije i energetike, najavljuju se novi protesti rudara. O situaciji u rudnicima i neophodnosti dijaloga za rješavanje nagomilanih problema u “Novom danu” govori Amer Jerlagić, inžinjer elektrotehnike i energetike i bivši direktor Elektroprivrede BiH.

Evropske i azijske države pooštrile su restrikcije putovanja nakon što je u Južnoafričkoj Republici (JAR) otkrivena nova varijanta koronavirusa s najvećim brojem mutacija, koja je potvrđena i u Belgiji. Iz Velike Britanije koja je zbog nove varijante virusa zabranila avionske letove iz JAR-a u “Novi dan” se javlja Branko Rihtman, molekularni biolog.

Komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” neće biti prikazana u više od polovine kina u Bosni i Hercegovini koja su pod kontrolom kompanije Blitz CineStar iz Hrvatske. Jovan Marjanović, producent filma, govori o razlozima zbog kojih za domaći film nema mjesta na bh. tržištu.

Muška košarkaška reprezentacija BiH započinje svoj put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Zmajevi u velikoj dvorani Mirza Delibašić dočekuju selekciju Češke republike s kojom naš nacionalni tim nema najbolja iskustva. Analizu utakmice ali i općenito igru Košarkaške reprezentacije BiH, ali i sve uspješnijih Zmajica, u “Novom danu” komentira Kemal Ahmetović, sportski novinar “Nove BH”.

U subotu se “Novi dan” emitira od 9:00 do 11:00 sati.

Sa vama je Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!