Brojni građani na društvenim mrežama dali podršku Senadu Hadžifejzoviću

Vijesti 31. okt 202212:40 4 komentara
Facebook

Nakon što su prvo direktor Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine Draško Milinović, a potom i policijsko-pravosudne agencije najavile istragu o izjavama Senada Hadžifejzovića o Miloradu Dodiku, predsjedniku SNSD-a i članu Predsjedništva BiH, na društvenim mržama stiže velika podrška Hadžifejzoviću sa istim ciljem, da nije rekao 'ubiti' već 'umiriti'.

Novinar Dragan Bursać je napisao:

Puna podrška kolegi Senadu Hadžifejzoviću! Nemojte, molim vas, širiti laži i paranoične konstrukcije! Upotrijebite uši i oči! Čovjek nije kazao da nekog treba ubiti. A Drašku i Dodikovim posilnim iz RTRS-ove fabrike laži koji su u RAK-u, poruka, sram vas bilo!”

Podršku Senadu Hadžifejzoviću pružio je i SDP-ov zastupnik u državnom parlamentu Saša Magazinović.

Prijedlog za RAK – ako vam se već nešto radi, predlažem da pogledate Član 27 Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu BiH i pokrenete postupak protiv RTRS. Umjesto da izmišljate riječi koje novinari nisu ni izgovorili”, napisao je Magazinović.

Nekadašnji direktor BHRT Mehmed Agović također navodi da je Hadžifejzović na meti lažnih optužbi.

Lažna optužba direktora RAK BiH Draška Milinovića da Senad Hadžifejzović u programu Face TV poziva na ubistvo .Dodika produkt je žurbe da se utišaju mediji koji kritikuju njegovo antibosansko  djelovanje. SNSD to pokušava već 15 godina, a sada je za to aktivirao i RAK koji neposredno kontroliše”, napisao je Agović.

Da Hadžifejzović nije rekao ‘ubit'i već ‘umiriti’ ukazuje i banjalučki novinar Željko Raljić.

Hadžifejzović zaista nije pozvao na Dodikovo ubistvo. Nećete lažima pomoći nikom, nemojte se blamirati. Ko želi da čuje, jasno je rekao umiri! Ali, što je babi milo…”, napisao je Raljić.

Podsjećamo, Hadžifejzoviću su ranije podršku pružili kolega Ivica Puljić te Sabina Ćudić iz Naše stranke.

Nakon što je Draško Milinović, direktor RAK-a najavio da će biti pokrenuta istraga Hadžifejzovića u vezi njegovih izjava o Dodiku, Hadžifejzović se oglasio i objasnio da on nije rekao ubiti, već umiriti te je u prilog svih tvrdnji objavio audio i video dokaze.

Hadžifejzović: Rekao sam umiri! Objavljen i tonski zapis iz emisije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare