Brojni kupači uživaju na Panonskim jezerima, za 15 dana prodato 18.000 ulaznica

Vijesti 16. jun 202221:28 1 komentar

Panonska jezera u Tuzli otvorila su svoja vrata brojnim kupačima. Osim domaćih, ovih dana Tuzlu posjećuje i dijaspora, a najavljene su i organizovane ture iz Hrvatske i Srbije. Večeras se održava koncert Crvene Jabuke, a sadržaja neće manjkati ni narednih dana.

Kompleks Panonskih jezera u centru Tuzle sa brojnim sadržajima i ove godine je prava ljetna atrakcija za kupače sa svih strana.

“Dolazim jednom godišnje, ne živim ovdje. Sviđa mi se kada nije gužva”, “Ja se toliko divno osjećam ovdje. Ja sam došao oko 30.maja, preko pet država sam sletio i došao u moju Tuzlu. I ostajem do sljedeće sedmice. Živim u Švedskoj”, “Na Panonskim jezerima sam otkako se otvorilo prvo i budem svake godine po dva mjeseca”, “Živim ovdje i da mi nije jezera, umro bih davno. Hvala onome koje je ovo osmislio, lijepo nam je. Pozivam sve da ne idu na more već da dođu na tuzlanska jezera”, kazali su nam građani koji su danas uživali na Panonskim jezerima.

Karte su skuplje jer su cijene svega što je potrebno za normalno funkcionisanje jezera, značajno skočile, kažu iz Panonnice.

“Sve je poskupilo u projseku 40 %. Mi smo morali dnevne ulaznice za odrasle poskupiti za 17 do 20 %. Ostale su stare cijene za djecu, penzionere, RVI, razne socijalne kategorije, đaci, studenti, te karte su ostale nepromijenjene”, rekao je Majid Porobić, direktor JKP “Panonica” Tuzla.

Osim jezera, posjetitelji u Tuzli imaju priliku vidjeti još dosta toga, od spomenika do raznih manifestacija, tvrdi lokalna vlast i turistička zajednica te poručuju da je grad soli, vrijedan posjete.

“Imali smo 2003. godine tri hotela, sada imamo 35 hotela i motela i veliki broj privatnih smještaja. Imamo sada desetak zahtjeva za gradnju novih hotela. Podsjećam da je hotel Melain koštao 100 miliona eura. Tuzla ide sigurnim putem ka turizmu. U međuvremenu smo dobili drugu nagradu u svijetu od UN turističke organizacije”, naveo je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

“Imamo već najavljene grupne posjete iz zemalja regiona te očekujemo da ova godina, ne samo da će se približiti rekordnoj 2019.predpandemijskoj godini, nego da ćemo neke rekorde i premašiti. Sa naši pratnerima smo obezbjedili iznimno bogat sadržaj”, pojasnila je Amra Jaganjac iz Turističke zajednice Grada Tuzle.

U sklopu programa “Ljeto u Tuzli” planirani su koncerti, izložbe, promocije, predstave, a najavljena je i predstava o Kralju Tvrtku koju režira Dino Mustafić, a koja će biti odigrana upravo na slanim jezerima.

U proteklih 19 godina, Panonska jezera je posjetilo više od pet miliona ljudi. Cilj je ove godine dosegnuti posjetu nešto manju od 400.000. Za proteklih 15 dana, Panonska jezera su prodala oko 18.000 ulaznica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare