Bronze zlata vrijedne: Bh. informatičari u Rumuniji osvojili bronzane medalje

Vijesti 08. sep 202211:45 0 komentara
Politički.ba

Na ovogodišnjoj Juniorskoj balkanskoj olimpijadi iz matematike, koja je ovih dana održana u rumunskom gradu Dorohoj, tim Bosne i Hercegovine osvojio je dvije bronzane medalje i dvije počasne pohvale.

Faris Demirović i Farah Demirović učenici Ricmond Park International Secondary School iz Sarajeva osvojili su bronzane medalje, dok su Nidalu Vatrešu učeniku iste škole i Sergeju Petkoviću učeniku Matematičke gimnazije iz Bijeljine pripale specijalne pohvale.

Inače, riječ je o učenicima koji su pokazali najbolja znanja na Državnom takmičenju iz informatike za učenike osnovnih škola, čime su i izborili učešće na Juniorskoj balkanskoj olimpijadi u Rumuniji.

Uspjeh bh. juniorskog  informatičkog tima  na Olimpijadi u Rumuniji, koji je među 47 takmičara iz 12 zemalja postigao zavidne rezultate, produkt su ne samo njihovog zanimanja za informatiku već i njihovog nesebičan truda i učenja, ali i predanog rada njihovih profesora koji su ih spremali za ovo veliko takmičenje, piše Politički.ba, čiji je urednik Sead Numanović poručio da su “ove bronze zlata vrijedne”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!