Bujične poplave u Tešnju: Voda nosi automobile, ulice poplavljene

Vijesti 10. jun 202220:47 > 20:48 0 komentara
Tešanj.ba

Uslijed obilnih padavina koje su danas zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, poplavljeni su pojedini gradovi, u najvećoj mjeri u Tuzlanskom kantonu, ali prema fotografijama i videozapisima na društvenim mrežama, građani Tešnja se također bore sa posljedicama poplava koje su danas zahvatile ovaj grad.

Naime, danas je u popodnevnim satima jaka kiša pogodila područje Tešnja koji je za nekoliko trenutaka doslovno bio pod vodom.

Pričinjene su i materijalne štete na kućama, automobilima i obližnjim objektima, a na videozapisima je primjetno kako voda nosi i automobile budući da su na ulicama od obilnih padavina nastale bujice.

Lokalni mediji pišu da i vatrogasci u mjestu Krndija u općini Tešanj spašavaju svoje objekte koji su također stradali uslijed bujičnih poplava.

Osim u Tešnju, veliko nevrijeme je bilo i u Tuzlanskom kantonu gdje su poplavila područja Srebrenika, Banovića i Tuzle, a najteža situacija je u Čeliću.

Prema prvim procjenama, u Čeliću je poplavljeno oko stotinjak stambenih i drugih objekata na području te općine. Službenici civilne zaštite, komunalne službe i policija su na terenu, uključena je i mehanizacija.

Prijavljeno je i pokretanje klizišta u naselju Tulovići na području Banovića, kao i na tuzlanskom lokalitetu Pasci, Petrovice Donje.

Tešanj.ba
Tešanj.ba
Tešanj.ba
Tešanj.ba
Tešanj.ba
Tešanj.ba
Tešanj.ba

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!