Bursać, Hadžihafizbegović, Zahiragić, Stojanović i Balicer gosti Dana uživo

Vijesti 06. apr 202110:56 0 komentara
N1

Sarajevo svoj dan dočekuje sa brigom i neizvjesnošću građana, političkim prepucavanjima i još uvijek bez nove osobe na čelu grada. Dan obilježavaju protesti usmjereni protiv nemara vlasti, krivične prijave, istrage. Sve pratimo i o svemu izvještavamo u Danu uživo.

O aktuelnom trenutku u Kantonu Sarajevo, otimanju za vlast, teškim međusobnim porukama, anonimnim pismima, stanju na UKCS-u razgovaramo sa zastupnicima i oponentima u kantonalnoj skupštini Harisom Zahiragićem (SDA) i Igorom Stojanovićem (SDP).

O uspjehu Izraela da imunizira više od 50% stanovništva, novom životu sa “zelenim bedževima”, planu da se vakciniše čak 95% stanovnika ove zemlje govori jedan od vodećih ljudi izraelskog zdravstva prof.dr. Ron Balicer, predsjedavajući Nacionalnog savjetodavnog vijeća stručnjaka za covid 19 pri vladi.

Novinar i kolumnista Dragan Bursać dobitnik je još jedne nagrade. Riječ je o priznanju “Mirko Đorđević” za najboljeg novinara na ex jugoslovenskom prostoru, a prema odluci Nezavisnog društva novinara Vojvodine. Istovremeno je postao i član PEN-a. Pridružit će nam se iz Hustona SAD.

Sa nama je danas glumac, direktor Kamernog teatra 55 i dobitnik Šestoaprilske nagrade Emir Hadžihafizbegović. Najavljujemo predstavu Kokana Mladenovića Schindlerov lift.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!