Bursać za N1: Možda Dodik Lavrovu pokloni Titov portret

Vijesti 10. okt 202114:02 7 komentara
Dragan Bursać
Dragan Bursać

60 godina od prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja, Beograd je ponovo domaćin. Pokret danas ima 120 članica i 17 zemalja-posmatrača, među kojima je i Srbija. To što je Beograd ponovo domaćin predstavnicima nesvrstanih zemalja, vlast u ovoj zemlji smatra potvrdom ugleda Srbije u svijetu.

Među sudionicima ovog skupa biće i član Predsjedništva Milorad Dodik, koji bi se prema najavama trebao sastati i sa ruskim šefom diplomacije Segejom Lavrovim. u izjavi za N1 novinar i kolumnista iz Banjaluke Dragan Bursać, iznio je svoje viđenje ovog događaja:

Mene živo zanima hoće li gospodin Dodik ovaj put odnijeti Lavrovu portret Josipa Broza Tita pošto je Samit nesvrstanih. Još mi je zanimljivija pozicija Rusije koja je tu valjda promatrač, a nesvrstani su valjda stvoreni da ne budu sa Sjedinjenim Američkim Državama, ni sa tadašnjim Sovjetskim savezom. Kako god mislim da Milorad Dodik mora ojačati veze sa Ruskom Federacijom i Moskovm , prije svega mora gledati šta će biti s njim i njegovom političkom karijerom. To su neke stvari o kojima bi on trebao da razgovara sa Lavrovim, ako uopće do tog susreta dođe, poslije svih ovih afera.“, kaže Bursać.

U svojoj izjavi osvrnuo se i na sve češće spominjanje sankcija od strane SAD-a i EU.

“Sigurno je da će sankcija biti , sigurno je da će one biti ekonomske, i sigurno će uslijediti ako ne krajme, onda početkom iduće godine . dodik je i na mnogo žešće stvari brz o omekšavao, tako da su to neke stvari koje treba očekivati!” , poručuje Bursać.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare