Čamdžić: Smrt je položila jaja u Bosni

Vijesti 18. mar 202115:44 > 16:04 1 komentar
YouTube Screenshoot

Poslanik Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Čamdžić kazao je kako "smrt položila jaja u Bosni" te da je ovo "sudbonosni trenutak u radu ovog parlamenta kada moraju preuzeti odgovornost i donijeti tešku odluku".

“Dosta parlamentaraca traži uvođenje stanja prirodne nesreće i radikalnijih mjera u borbi protiv pandemije. Redovi pred mrtvačnicama, prepune bolnice, bez vakcina, smrt mlađih, smrt starijih, ljekari nam ispadaju iz stroja. Kada bi samo rekao koliko je prekjučer anesteziologa na KCU-u ispalo iz stroja, izazvao bih paniku, ali prešutit ću”, rekao je Čamdžić.

Naglasio je kako smo u vrhu zemalja po smrtnosti u svijetu te da je ovo nalik ratnom stanju.

“Očigledno je da je smrt položila jaja u Bosni. U radu svakog parlamenta postoje trenuci koji su sudobnosni, danas je sigurno takav trenutak kada svi zajedno moramo preuzeti odgovornost i donijeti tešku odluku, a ne da šutimo i čekamo da okolnosti počnu djelovati u našu korist. Naravno, neće nam biit lako ako se odlučimo za jednu vrstu zatvaranja. Nije lako ni bogatijim, disciplinovanijim i organizovanijim zemljama, ali kako dr. Kacila reče danas, biramo crno ili bijelo. Teško je pod jedan pazuh staviti dvije lubenice. Danas biramo između ekonomije i zdravlja. Neće biti lako premijeru ako se odlučimo , bit će to udar na krhke firme, ljudi nemaju povjerenje da će ih vlast ispoštovati, naše plate neće biti smanjene iako predlažu u jednom zaključku. Bit će otpuštanja. Za udar u koji će uslijediti opozicija danas nudi štaku vladajućim kako bi zajedno prošli preko klizavog terena, u suprotnom vrlo vjerovatno nastradat će kao gluhi čovjek od tramvaja”, poručio je Čamdžić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare