Ćamil Duraković: Civilizacijski trijumf Crne Gore

Vijesti 17. jun 202121:35 1 komentar
N1

Ćamil Duraković, predsjednik Skupštine Općine Srebrenica, izjavio je da je ponosan na to što je Crna Gora ostala na civilizacijskom kursu i što je usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

On je rekao da je bio u komunikaciji sa članovima Bošnjačke stranke, koja je inicirala Rezoluciju u Skupštini Crne Gore, ali je bio malo pesimističan nakon izbora u ovoj zemlji.

“Oni su inicirali senzibilnu temu koja je dovela Crnu Goru na marginu da li će prelomiti između civilizacijskih vrijednosti ili će pratiti recimo Srbiju kada je u pitanju genocid”, izjavio je Duraković.

“Vidjeli smo nakon izbora u Crnoj Gori da su stvari pošle u pogrešnom smjeru, kao izjava ovog ministra pravde. Ovo je civilzacijski trijumf Crne Gore. Ponosan sam da je Crna Gora ostala na civilizacijskom kursu svih normalnih zemalja u svijetu”, zaključio je Duraković u izjavi za N1.

VEZANE VIJESTI

Skupština Crne Gore večeras je glasala o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, koju je inicirala Bošnjačka stranka Crne Gore, a ona je usvojena sa 55 glasova za, 19 protiv, sedam je bilo suzdržanih.

Glasanju za Rezoluciju je prethodilo glasanje za 22 amandmana koja su uložena od raznih stranaka. Odlučivalo se većinom glasova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare