Ćamil Duraković za N1: Ja nisam stranački uhljeb

Dan uživo 10. maj 202216:50 > 18:49 1 komentar
N1

Ćamil Duraković, bivši načelnik Općine Srebrenica odlučio je prikupiti potpise za kandidaturu za trku za predsjednika entiteta Republika Srpska te je za N1 govorio o razlozima kandidature te šta očekuje od predstojećih Općih izbora za koje podsjetimo još nisu osigurana sredstva.

Duraković ističe da je dio projekta Pokret za državu u kojem su i SDA i SDP BiH koji na području RS-a predvode, kako ističe, probosansku politiku. Također, Duraković naglašava da nema potrebe da bude isključivo samo jedan Bošnjak kanidat za čelnika entiteta RS.

“Ja sam tip osobe koji je nadstranački iz razloga što ova borba za državu na ovom dijelu države trebala biti nadstranačka. Ja kao gotov kandidat koja će samofinansirati svoju kampanju, svoju kandidaturu, ja samostalno skupljam potpise. Dakle, ja nisam stranački, kako to kod nas u narodu famozno govore, uhljeb koje čeka da mu stranka obezbijedi i mjesto na listi i finansira to za njega kako bi samo na kraju ta osoba sjela u tu poziciju”, pojasnio je Duraković.

Da li Duraković pod ovim misli na trenutnog potpredsjednika RS Ramiza Salkića, za N1 je odgovorio sljedeće:

“Njemu je stranka poklonila mandat. On da je samostalno išao protiv mene on bi kako bi rekao dobio trećinu mojih glasova bi imao. Ja to odgovorno tvrdim jer znam kakvo je bilo stanje na terenu. Međutim SDA je jaka ozbiljna politička organizacija  koja ima širu podršku, bez obzira ko je taj kandidat”, naglašava Duraković.

Na kraju, Duraković kaže da su najbitnija sredstva dok je ideja jedinstvena, a to je zastupanje interesa BiH na području RS odnosno Pokret za državu koja će imati zajedničku listu za Narodnu skupštinu RS i za državni parlament te da nakon Općih izbora budu treći politički blok po snazi u RS-u.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare