Čampara: Milanoviću je svejedno što je u Srebrenici ubijeno 8 hiljada ljudi

Vijesti 23. sep 202211:16 0 komentara
N1

Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, dopredsjedavajući Doma naroda FBiH i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo za N1 je govorio o trenutnoj sigurnosnoj situaciji kao i o navodima da je predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović negirao genocid u Srebrenici što je potom demantovano iz njegovog kabineta.

Prvo je Čampara govorio o smjeni generacija policijskih službenika i naveo da bi novi policajci, odnosno policijski službenici, za osam mjeseci trebali biti operativni i raditi svoj posao.

“Mislim da će iz Sarajeva raspisan još novih 200 policijskih službenika, pa možda u narednom periodu još 200”, najavio je Čampara.

Također u Sarajevu gdje je ministar unutrašnjih poslova Admir Katica, također kao i Čampara kadar Naroda i pravde od ranije se najavljuje nabavka kamera na uniformama policijskih službenika ali do danas to nije realizirano zbog, kako je objašnjeno, tenderske procedure.

“Mislim da tenderska procedura mora biti javna transparentna ni na osnovu tehničkih specifikacija niti bilo čega. Naravno, postoje tu žalbe ako neko smatra da je oštećen”, pojasnio je Čampara.

Kada je riječ o sigurnosnoj situaciji, Čampara je zadovoljan.

“Ja mislim da je Sarajevo siguran grad i svi pokazatelji koje mi radimo na bazi svih operativnih podataka kantonalnih MUP-a i FUP smanjenje kriminaliteta u ovom periodu u odnosu na isti period prošle godine za tri posto”, kazao je Čampara.

Komentar na izjave Milanovića

Nakon navoda da je Zoran Milanović negirao genocid u Srebrenici, što je demantovano iz njegovog kabineta, Čampara je putem društvenih mreža poručio Milanoviću da “genocid ima svoju jasnu definiciju i genocid u Srebrenici je neosporna činjenica”.

Čampara: Genocid je, Milanoviću, kada u tvoj Zagreb uđu i ubiju te, majku…

Čampara je i dalje ostaje pri svojim stavovima o Milanoviću.

“Njemu je potpuno svejedno što je u Srebrenici ubijeno preko osam hiljada ljudi na najsvirepiji način”, kazao je Čampara.

“Aljoša nebitan si”, poručio je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Čampari, na što je on odgovorio: “Dodik podržava agresiju Rusije na Ukrajinu i sastaje se da Vladimirom Putinom”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!