Čampara o Bogićeviću, političkom blatu, Ademoviću i ostalom aktuelnostima

Dan uživo 26. mar 202117:47 > 21:25 1 komentar

Federalni ministar policije i bivši član Predsjedništva SDA Aljoša Čampara rekao je za N1 da je Bogić Bogićević zaslužio da bude gradonačelnik Sarajeva i da se nada da će se upravo to i desiti.

Gost N1 je rekao da ne može shvatiti zašto prvobitni dogovor nije ispoštovan.

”Zaslužio je da bude jednoglasno izabran i nadam se bez obzira na ovaj užas, gospodin Bogićević ne treba da se obazire na te ljude već da sluša glas građana Sarajeva. Iskreno se nadam da će biti gradonačelnik, a ovi političari i političari su ispod svakog nivoa i da je to jedno blato’‘, rekao je gost N1.

”Ne mogu da objasnim sebi da se neko povukao i da nije ispoštovao dgovoor. Nije mi jasno da neko od tih zastupnika sebi dopustio da ne ispuni ono što je dogovoreno, ne mogu da shvatim. Da su doveli sebe u tu situaciju, da neko prekrši taj dogovor”, dodao je on.

Govoreći o Jasminu Ademoviću i njegovoj poziciji kao predsjedavajućeg Gradskog vijeća u Sarajevu, gost N1 je rekao da u tom izboru ne vidi ništa sporno.

”To je pozicija koja je pripala NiP-u, na tu poziciju je morao ili trebao doći neko iz reda bošnjačkg naroda. NiP je imao tri kandidata, tri su iz reda bošnjačkog naroda. Na kadrovskoj komisiji je donesena odkuka, druga dva kandidata nisu htjeli prihvatiti. Radi se o momku koji je mlad, obrazovan, ima sedam godina iskustva u realnom centru. Osvojio je zavidan broj glasova i ne vidim nijedan razlog da ne bude kandidiran. Sin Kemala Ademovića, narednog heroja”, istakao je on.

Hoće li se vakcinisati u Srbiji?

”Neću u Beograd na vakcinisanje, mislim da političari ne bi trebali da sebi dopuste taj luksuz. Ja ne mogu suditi ljudima jesu li pogriješili ili nisu. Mirza Čelik je jedva preživio koronu, mjesec dana je bio u bolnici. Bio je na Podhrastovima. Mislim da je to greška vlasti i greška sistema, svih razina vlasti”, naglasio je on.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare