Capital: Brat Novaka Đokovića osnovao firmu u Banjaluci

Vijesti 22. nov 202216:13 2 komentara
Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Đorđe Đoković, brat srpskog tenisera Novaka Đokovića, osnovao je u Banjaluci preduzeće “Legacy International”, tvrdi portal CAPITAL.

Ova firma će biti zadužena za poslove oko organizacije teniskog ATP turnira “Srpska open” koji će se naredne godine iz Beograda preseliti u Banjaluku, piše CAPITAL.

Istu firmu, najmlađi Đoković ima i u Beogradu.

“U banjalučku podružnicu registrovanu u ulici Ive Andrića uplatio je kapital od 9.779,15 KM ili nešto preko pet hiljada evra. Osnovna i pretežna djelatnost biće rad sportskih objekata, uz još 39 srodnih djelatnosti”, piše Capital.

Đorđe Đoković najmlađi je od trojice braće Đokovića koji se nakon profesionalnog tenisa posvetio biznisu, a do sada je realizovao nekoliko sportskih projekata.

Turnir, čiji je on direktor, organizuje se u Banjaluci jer se na terenima u Beogradu vrši rekonstrukcija.

U najvećem gradu RS uveliko traju radovi na infrastrukturi, a kako se Teniskom Savezu Republike Srpske žuri, pripremni radovi su počeli, a izvođači su već sedmicama na terenu.

Ovaj projekat pomirio je gradsku i entitetsku vlast pa je tako Vlada RS prenijela pravo svojine na Grad Banjaluku nad parcelom od 19.580 metara kvadratnih, na atraktivnoj lokaciji, koja se naslanja na park „Mladen Stojanović“.

Turnir “Srpska open” igraće se za 250 ATP bodova, a očekuje se da će na njemu zaigrati i Novak Đoković, jedan od najvećih tenisera svih vremena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare