“Časni profesori i dobri mentori postoje, bez obzira na jedan nečastan primjer”

Vijesti 29. maj 202108:26 4 komentara
N1

Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović oglasila se na Facebooku i poslala poruku studentima, magistrantima i doktorantima medicine.

“Dragi studenti, magistranti i doktoranti medicine, nemojte se obeshrabriti u svojim ambicijama i stremljenjima pri usavršavanju u struci i nauci. Znajte da časni profesori i dobri mentori postoje, bez obzira na jedan loš i nečastan primjer. Imajte ovo na umu jednog dana kada i vi budete trebali biti nekome mentori”, navela je Izetbegović.

Dragi studenti, magistranti i doktoranti medicine, nemojte se obeshrabriti u svojim ambicijama i stremljenjima pri…

Posted by Sebija Izetbegovic on Friday, May 28, 2021

Podsjetimo, jučer je lider SDA Bakir Izetbetović na insistiranje novinara prokomentarisao i posljednje oprečne izjave doktora Asima Kurjaka o školovanju profesorice Sebije Izetbegović.

“Začudilo me što je čovjek s takvim dignitetom sebi dopustio da u javnost iznese neistine koje su dan kasnije demantovane. Jasno je da je profesorica Izetbegović studirala u Zagrebu, da ima diplomu, da je radila doktorat upravo uz mentorstvo doktora Kurjaka, a provjereno je i da su zajedno radili naučne radove i bili saradnici“, dodao je Izetbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare