Cenić: Da su strane službe htjele da mu nešto urade, ne bi ga bilo ni na mapi

Vijesti 20. apr 202220:46 > 21:23 0 komentara
N1

"Svašta sam se načitala u zadnje vrijeme, pa i to da će Amerikanci i Britanci preko ISIL-a naručiti to nešto njegovo, pa šta će izuzeti iz njegovog stana, samo što nije rekao marku donjeg rublja koje ima i baš tu ciljanu marku da će uzeti", kazala je u večerašnjem Pressingu Svetlana Cenić, ekonomska i politička analitičarka.

“To su sve predstave koje gledamo toliko dugo vremena. Je li se moralo u ovom momentu pojaviti teorija da njemu neko prijeti. Ja ne želim nikome zlo i da ikome prijeti, za razliku od njega koji je slao da meni prijete. Bilo kakva odmazda, nema više potrebe. Ne vjerujem pretjerano u teorije zavjere”, kazala je Cenić.

Cenić je dodala da je “čudno da Dodik zna koje će mu donje rublje uzeti, a ne zna ko je ubio Slavišu Krunića i Davida Dragičevića”.

Gle čuda, on zna da će mu uzeti koje donje rublje i koje slike, sve to zna, a ne zna ko je naručio ubistvo Slaviše Krunića. Te službe ne mogu da dođu do informacije ko je naručio ubistvo Krunića, ko je ubio Davida, malo je gadljivo to sve gledati“.

Mislim da ima veći strah od SIPA-e, ali dolazio je dobrovoljno i davao iskaze. Da su strane službe htjele da mu nešto urade, ne bi ga bilo ni na mapi. Mislim da je strah od vlastitog naroda na prvom mjestu, ali više od toga da njegov ego i ličnost ne splasne u narodu i onda se moraju praviti priče o ugroženosti“.

O današnjem skupu u Banjaluci, Cenić je kazala:

“Ne postoji boračka organizacija, jer su politički podijeljeni. Malo je tužno djelovao taj skup. Samo se sjetite kakav je bio Trg kada su izašli ljudi da protestuju jer niko neće da otkrije Davidove ubice. Tada su zvanični mediji objavljivali da je bilo 4-5.000 ljudi. Samo uporedite taj skup za Davida i ovaj sada. Nemoguće da je bilo 18.000 danas”.

Prijetnje Schmidtu?

To je stvar njegove kulture i vaspitanja. Možda je to nekome duhovito, ali meni je banalno i jadno, nekulturno“.

Kuća na Dedinju, je li ono teritorija RS ili Srbije? To je teritorija države Srbije. To što si ti kupio kuću, to je kuća i tu zemlju ne možeš pod mišku iznijeti“.

Sve ono što nije uz njega, to je špijun ili izdajnik. Ko nema argumente, on lijepi etikete“.

Sanckije za Tadić?

“To je poruka da će se pravosuđe i dalje pretresati, a poruka i za Dodika i Čovića putem toga. Taj uticaj njegov nema blage veze više. Ne znam zašto sada i čemu sada sankcije. Poruka je partijskom šefu vjerovatno i njegovom okruženju”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!