Čerkez: Nikad bolje vijesti – mogu reći da ćemo ići na popuštanje mjera

Vijesti 17. maj 202108:54 > 09:17 4 komentara
FENA

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je da će zbog "nikad manje incidence" u ovom entitetu biti razmatrano ublažavanje epidemioloških mjera. Čerkez je kazao da od početka pandemije FBiH nije imala bolje vijesti kada je o COVID-19 riječ.

“Ja mogu reći izuzetno dobre vijesti, od početka pandemije nismo imali ovako dobre vijesti. Jučer smo imali 66 pozitivnih, 132.000 obljelih koji su potvrđeni do jučer. Incidenca – nikada manja. 26,5 je incidenca, ovo se dugo nije desilo, prvi put od početka pandmeije se dešava”, rekao je Čerkez gostujući u Novom danu na N1.

Nakon stabilizacije Kantona Sarajevo, stabilizovala su se i kantoni koji su bilježili lošu situaciju.,

“Konsolidovao se HNK, Kanton 10 i Posavina. U HNK imamo incidencu 56, u Kantonu 10 60, a u Posavini 50. Stanje nikada nije bilo bolje”, rekao je gost N1.

Čerkez: To nam daje motiva…

Zbog toga će Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva na sjednici u 9:00 sati razmatrati ublažavanje epidemioloških mjera.

“To nam daje motiva da nastavimo sa popuštanjem mjera. Imamo Krizni stožer u 9:00 sati, na kome ćemo razmatrati nove mjere koje će biti predložene Vladi FBiH”, izjavio je Čerkez i dodao:

“Mogu reći da ćemo ići na popuštanje mjera.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare