Četvrta godišnjica ubistva policajaca – optužnice još nema

Vijesti 26. okt 202219:29 0 komentara

U prisustvu članova porodica, prijatelja, kolega i predstavnika vlasti, obilježena je četvrta godišnjica ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Uz poruku da je pucanj u policajca pucanj u državu, a samim tim čin terorizma, poručeno je da je njihovo gnusno ubistvo opomena da se to više nikada ne smije ponoviti.

Na spomen ploču ubijenim policijskim službenicima na mjestu počinjenja teškog krivičnog djela u Ulici Geteova do broja 1 položeno je cvijeće. Za heroje u uniformi koji su život izgubili jer su čestito radili svoj posao.

“Mi kao Ministarstvo unutrašnjih poslova KS od prvog momenta i saznanja za ovaj događaj dali smo sve što je moguće, to je bio nulti prioritet, da rasvijetlimo ovo krivično djelo, da ubice naših kolega privedemo pravdi. Očekujemo od nadležnog tužilaštva i pravosuđa da kazni počinioce ovog krivičnog djela”, kazao je Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS.

Počinjenog u krađi vozila, automatskom puškom, nakon čega su počinitelji pobjegli sa lica mjesta ostavivši Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u lokvi krvi. Do sada nije podignuta optužnica za gnusni zločin.

“To ne bih komentarisao. Mislim da Tužilaštvo radi na tome, da je to prilično obiman predmet i da će to biti najvjerovatnije uskoro. Pretpostavljam da će to Tužilaštvo stići uraditi”, kazao je Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije KS.

Osumnjičeni Savo Marinković leži u KPZ Sarajevo od jula kada je izručen BiH. Marinković se nalazio u Njemačkoj u zatvoru zbog drugih krivičnih djela. Do njegovog imena došlo se nakon što se predao Aleksandar Macan također osumnjičeni u ovom postupku. Macan je svjedočio da je bio na mjestu ubistva, ali da je Marinković pucao.

Na spomen obilježju piše: “Zato svi koji prođete ovim putem…. Zaustavite ovdje svoj korak… Izmolite molitvu, proučite Fatihu. Oni su pali u miru braneći ono što su svojim životima naši najbolji odbranili u ratu.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!