CIK ovjerio prijave za još 29 političkih stranaka

N1

Danas je nastavljena hitna sjednica Centralne izborne komisije (CIK) BiH na kojoj su ovjerene prijave za učešće političkih subjekata kod kojih su ranije uočeni nedostaci.

Centralna izborna komisiji BiH je prošle sedmice ovjerila prijave za učešće na izborima za 59 političkih stranaka, koje su u potpunosti ispunjavale zakonom propisane uslove za ovjeru.

Zbog nedostataka u prijavi, 32 političke stranke su obaviještene o nedostacima.

Na današnjoj sjednici CIK je konstatovao kako je 29 stranaka ispravilo nedostakte, a među njima su: BPS Sefer Halilović, Stranka za BIH, Hrvatska stranka prava BIH, BOSS Mirnes Ajanović, Zavičajni socijaldemokrati Mile Marčeta, Partija ujedinjenih penzionera, DNS, (koji je dopunio nedostajuće potpisa i rješenje iz registra), Radom za boljitak, SBB, Hrvatski savez HKDU Hrast, Uspješna Srpska, Prva Srpska demokratska stranka, SPS (Goran Selak) i drugi.

CIK je danas, također, još jednom podsjetio na upitna finansijska sredstva za održavanje izbora, te je još jednom uputio javni apel Vijeću ministara BiH da u ponedjeljak donosu Odluku o obezbjeđivanju novca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!