Članovi Bh. povorke ponosa sastali se sa Fortom

Vijesti 23. jul 202116:32 1 komentar
Bh. povorka ponosa

Članovi bh. povorke ponosa nakon što 12.7. prijavili Bh. povorku ponosa, te održali sastanak sa MUP-om Kantona Sarajevo i u međuvremenu dobili naložene mjere dodatne sigurnosti, danas su održali sastanak sa premijerom Vlade kantona Sarajevo Edinom Fortom.

“Informisali smo Premijera o postojećim preprekama sa kojima se i treću godinu zaredom suočavamo, a to je stavljanje tereta dodatnih mjera sigurnosti na organizatore protestne šetnje, čime se onemogućava naše pravo na slobodno javno okupljanje. Država je odgovorna za sigurno održavanje mirnih protesta, te kao takva ne bi smjela stavljati neproporcionalne zahtjeve na teret organizatora”, istaknuli su iz Bh. povorke ponosa.

Zato su, kako kažu, predali jasan zahtjev Vladi Kantona Sarajevo i premijeru Forti, u kojem traže da preduzmu sve neophodne mjere, te da u potpunosti obezbijede zaštitu učesnika ovogodišnje Bh. povorke ponosa.

“Mi nećemo odustati od našeg prava da izađemo na ulicu i da jasno i glasno poručimo da smo tu, da nas nije strah i da ljubav uvijek pobjeđuje mržnju. Očekujemo od Vlade Kantona Sarajevo i nadležnih institucija da u potpunosti obezbijede protestnu šetnju Bh. povorke ponosa”, naveli su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare