Članovi porodice tvrde: Zeljković nije bio u bjekstvu

Vijesti 16. sep 202110:06 0 komentara
Anadolija

U ranim jutarnjim satima priveden je direktor Instituta za javno zdravlje Republike Srpske Branislav Zeljković, potvrđeno je to za N1 iz Rebuličkog javnog tužilaštva RS i u roku od 24 sata treba biti proveden u Republičko javno tužilaštvo.

Hapšenje je uslijedilo nakon jučerašnje potrage za Zeljkovićem koji nije pronađen na adresi. Međutim, danas nije poznato da li se Zeljković sam prijavio policiji ili je priveden te na kojoj lokaciji. Članovi porodice Zeljkovića su saopštili kako on nije bio u bjekstvu, već na službenom putu u Srbiji te da čim je saznao da tragaju za njim, uputio se nazad i da se sam prijavio. Ove informacije nisu potvrđene.

Podsjetimo da su juče u Tužilaštvo privedene tri osobe: Slavko Bojić, Saša Marković i Dragan Dubravac u akciji MUP-a RS koja se odvijala zbog teških zloupotreba u procesu javnih nabavki u toku pandemije, fiktivnih transfera novca i pranja novca.

Sumnja se da su isporučivali robu po mnogo skupljim cijenama nego što su uvozili.

Iz Republičkog javnog tužilaštva RS još su rekli za N1 da trojica jučer priveden će danas oko 12 sati biti provedeni u ovo tužilaštvo. Nakon ispitivanja će se odlučiti da li će im se odrediti pritvor ili će se braniti sa slobode.

Inače, predmet istrage su ugovori koje je pregovaračkim postupkom sklapao Institut za javno zdravlje RS tokom korona krize. Pod lupom su firme Travel4fun i Procontrol.

N1 je ranije izvještavao o slučajevima javnih nabavki, kada je Turistička agencija nabavljala medicinske maske. Neke od nabavljenih maski koštale su i 6 KM po komadu što je jedan od privedenih i priznao.

“Jedna maska je iznosila 6,8 KM, ali ponavljam – radi se o medicinskoj KN 95 maski da građani ne pomisle da se radi o klasičnoj troslojnoj maski koja se kretala od marke do dvije. Ovdje se radi o maskama koje koristi bolničko osoblje”, podsjeća Slavko Bojić, vlasnik firme Procontrol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!